Vores historie

Hørkrams historie tager sin begyndelse i 1960 og er historien om to familiedrevne virksomheder, der med hårdt arbejde og i bedste entreprenørånd udviklede sig og over årene voksede sig stærke indenfor cateringområdet.

Det er historien om den lille købmandsforretning i Ringsted og den lille grossistvirksomhed i Solbjerg, der i 2004 slår forretningerne sammen for dermed at blive en solid og stærk totalleverandør til foodservice-markedet.

1960
Thorvald og Grethe Schulz etablerer egen virksomhed i deres hus i Solbjerg – primært med levering af konserves til de lokale købmænd og margarine til de lokale bagere.

1965
Alex Buchardt Pedersen åbner en købmandsforretning i Ringsted, som han driver sammen med sin kone Lena.

1973
Alex B. Pedersen køber Hørkram i Sorø, og med Hørkram følger tre salgsvogne og tre chauffører, der sælger salater, sild og konserves til slagterbutikker, restauranter og plejehjem.

1976

Th. Schulz køber den sønderjyske cateringgrossist S.C. Lorentzen i Tønder, og aktiviteterne flyttes senere til Solbjerg. Sortimentet udvides med dybfrosne produkter, hvilket viser sig, at være en stor succes og vejen til hurtig vækst.

2004
Hørkram og Th. Schulz indgår partnerskab og samler aktiviteterne i et nyt, fælles selskab: Hørkram Schulz Foodservice A/S.

2006
Afdelingen i Sorø udvides med et stort terminalområde og et større frysehus. Frisk frugt og grønt bliver et nyt fokusområde.

2007
Afdelingen i Solbjerg flytter til helt nyt 10.000 m² stort anlæg i Kolt lige ved motorvejsudfletningen syd for Århus.

2009
Hørkram Schulz Food Service A/S opkøbes af det familieejede CITTI – den største cateringgrossist i Tyskland. Samtidig ændres selskabets navn til Hørkram Foodservice A/S.

2012
Hørkram udvider med 12.000 m² til kødopskæring, nyt frostrum og udvidelse af logistikcenteret i Sorø

2014
Hørkrams tyske ejer, CITTI, etablerer sig i Malmø og starter salg på det svenske marked. Afdelingen, ”Chefs Culinar”, fungerer som datterselskab under Hørkram.

2015
Hørkram Aarhus udvider med 8.000 m² stort frosthus og opkøber 38.500 m² nabogrund til senere udvidelse af faciliteterne. 

2016
I juni måned tages første spadestik til dét byggeri, der skal fremtidssikre afdelingen i Sorø. Der er planlagt udvidelse af både administration samt lager- og produktionsfaciliteter.

2017
I september åbner Hørkram egen fiskeproduktion i Sorø. Inden årets udgang leverer afdelingen dagligt mere end to tons frisk fisk og skaldyr til koncernens kunder. Byggeriet i Sorø forløber uden at påvirke den daglige drift og leveringen til virksomhedens kunder.

2018
Hørkram indvier i februar det store byggeri i Sorø og har nu 62.000 m² samlet under ét tag. Desuden bevilliges der midler til at bygge en kødopskæring i Aarhus.