Økologiske favoritter

Man går aldrig fejl af en klassiker, siges det. Heller ikke når det kommer til økologi og mad, siger vi. I 1972 traf vi et valg om økologi, et valg vores hjerter har banket for lige siden. Her har vi samlet nogle af vores økologiske favoritter til dig, alle sammen lavet med masser af kærlighed.

Sesamolie Koldpresset
Sesamolie anvendes både kold og varm i mellemøstlig og asiatisk madlavning, selvom den er mest velegnet som kold salatdressing eller marinade. Har en skarp, nøddeagtig smag.

Kokosolie Koldpresset
Kokosnødderne koldpresses straks efter høsten, giver en fin og frisk smag af kokos. God til madlavning, bagning og som kropsolie. Flydende over 25°. 

Tahin m/salt 
De økologiske sesamfrø i denne veganske tahin er specielt udvalgt for deres aromatiske og nøddeagtige smag. Frøene er ristet nænsomt og formales derefter til den blødeste sesamsmør. Sesamfrø er en god proteinkilde i forbindelse med vegansk kost og har desuden et højt kostfiberindhold. Uundværlig til hjemmelavet hummus og specielt velegnet til asiatiske dressinger og dip, hvor den kan mixes med cremefraiche, lime, honning og krydderurter. Tahin kan også bruges som smagsgiver i mellemøstlige gryderetter eller som smørepålæg.

Oliven KALAMATA m/sten
Kalamata er en af de græske stjerner med sit semi-faste bid og en meget kompleks og frugtig smag. Høstes lige når vinteren står for døren og lagres i 6 måneder.