THISE MEJERI - ET MEJERI I PROVINSEN

Thise Mejeri ligger i landsbyen Thise i det nordvestlige Jylland. Thise Mejeri er grundlagt af syv økologiske pionerer, og for Thise er økologi ikke et koncept, men en dybtliggende holdning. Vi fastholder stadig en skånsom behandling af de 300.000 liter mælk, der dagligt indvejes fra vores 72 andelshavere. 30 % af vores mælk er jerseymælk, og i foråret 2016 gik Thise all-in på jerseymælk.

Jerseyen er en lille, gul ko

…som ikke producerer så mange liter mælk som dens sortbrogede søstre. Til gengæld er smagen mere fyldig og koncentreret, hvilket især skyldes, at jerseymælken indeholder cirka 15 % mere protein end anden mælk – og det kan smages.

Cirka en tredjedel af Thises økologiske køer er af jerseyracen, mens de resterende er af racen Sortbroget Dansk Malkerace. Siden slutningen af 80’erne har Thise Mejeri konsekvent separeret de to mælketyper, som smager forskelligt, og som har forskellige funktionelle egenskaber. Nu skal der mere jerseymælk i kartonerne - nyd selv forskellen!
Vi går efter kompromisløs økologisk kvalitet skabt af innovation, begejstring og lidt fandenivoldskhed.


VELKOMMEN TIL MINI-THISE

Kakao med mere og Thise jerseymælk i små kartoner

Thise Mejeri fremstiller en kakaomælk af økologisk minimælk, der smager af mere, og hvor der (uden skrupler) er skruet godt op for alt det gode. Det er jo en kendt sag, at smagsfylden bliver større, når man skruer op for mejeriprodukters indhold af fedt og protein, men denne kakao er også let og læskende på trods af det koncentrerede indhold af især mælkeprotein.

Nu kan du også få økologisk Thise jerseymælk i små kartoner: økologisk Thise Jersey Minimælk med 0,5% mælkefedt og den velkendte økologiske Thise Jersey Letmælk med 1,5% mælkefedt.

Mini-Thise – med stor smag!