Muldvarpeskud

Den gamle klassiker i nem udgave - til 10 personer 

 

Ingredienser 

1 kg sveskegrød fra Skælskør Frugtplantage® 

100 g Sun Island hele smuttede mandler eller mandelsplitter 

 

Creme 

4 pasteuriserede æggeblommer 

30 g Svansø fint økologisk rørsukker 

25 g maizena 

2.5 dl sødmælk 

2 tsk. vaniljesukker 

2 dl piskefløde 

 

Drys 

100 g fintrevet mørk chokolade 

75 g fintrevet mørkt rugbrød Evt. kakaopulver 

 

Fremgangsmåde 

De pasteuriserede æggeblommer piskes med rørsukker og maizena.

 

Sødmælken bringes til kogepunktet og tilsættes æggeblandingen, mens der røres rundt. Hele blandingen koges op under omrøring.

 

Vaniljesukker tilsættes og cremen afkøles helt. Fløden piskes til skum og blandes i cremen, når den er kold.

 

Anrettes i portionsglas eller en stor skål. Sveskegrøden lægges i bunden, mandlerne drysses over, dernæst kagecremen og til sidst drysses med blandingen af chokolade, rugbrød og eventuelt kakao.


Download opskriften her