Rugbrødslagkage med økologisk solbærmarmelade

Brug dine rugbrødsrester til denne skønne lagkage – opskrift til 10 personer

 

Ingredienser

Lagkagebunde

250 g rugbrød uden skorpe

100 g hasselnødder

25 g smør

1 tsk. bagepulver

2 dl æggehvider

1 dl æggeblommer

75 g sukker

   

Fyld 

Kagecreme

265 g økologisk solbærmarmelade fra Skælskør Frugtplantage®

 

Pynt 

2,5 dl piskefløde

Friske bær og mynte

 

Fremgangsmåde 

Blend rugbrød og hasselnødder til groft mel og rist blandingen let på panden i lidt smør. Rugbrødsblandingen køles af, hvorefter bagepulveret puttes i.

Pisk æggehviderne stive. Pisk sukkeret heri. Rør æggeblommerne sammen og bland dem i æggehviderne.
Vend rugbrødsblandingen i æggemassen.
Beklæd tre springforme med bagepapir og pensl siderne med smør. Fordel rugbrødsblandingen i de tre forme og bag dem ved 200°C varmluft i ca. 15 min.

Når bundene er helt kolde, samles lagkagen.
Imellem hvert lag lægges skiftevis kagecreme og solbærmarmelade.

Pynt lagkagen med flødeskum og evt. friske bær og mynte.

 

Se og download opskriften her