Program torsdag 30. januar

Her kan du se programmet for torsdag den 30. januar på vores messe i Fredericia.
Bemærk, arrangementerne kræver ingen tilmeldingMød blot op og bliv inspireret.

______________________________________________________________________________________

Kl. 11.00: Sæson Mini Masterclass i innovativt smørrebrød
(stand 182)

Kom og vær med på denne inspirerende Mini Masterclass, hvor sæsonens økologiske, danske grøntsager spiller hovedrollen i innovativt smørrebrød. Bliv udfordret og overrasket over, hvor lækkert grønt pålæg kan laves. Arrangementet kræver tilmelding. Tilmeld dig her.

Kl. 11.00: Dansk kviekød i verdensklasse
(stand nr. 108)

Oplev Danish Crowns salgschef, som sammen med vores slagtermester vil fortælle om vores danske kviekoncept, Beef Culinar Nordic, der sikrer kødet de bedste egenskaber og dig en god smagsoplevelse. Der serveres lækre smagsprøver.

Kl. 11.00: Champagnepyramide
(stand nr. 1)

Vores nonfood-team sabler champagne, som de hælder op i en pyramide af deres smukke glas. Kom forbi og gå på opdagelse i sortimentet, mens du nipper til et glas champagne.

Kl. 11.00: Oplev ODENSES konditor give den gas med Swirlies
(stand nr. 90)

Swirlies består af en marcipankugle, som står skønt sammen med ODENSE Overtræk mørk og hvid. Oplev ODENSES konditor fremstille de smukke Swirlies, der f.eks. kan serveres som petit fours eller sælges stykvis i en fin cellofanpose. Bliv inspireret og smag de flotte Swirlies.

Kl. 11.30: Arla Pro Gastro timelab – bedst og hurtigst på tid!
(stand nr. 56)

Arla Pro-teamet udfordrer til kokkedyst om, hvem der kan anrette de bedste og fleste retter på bare 15 minutter. Har du mod på at dyste mod Arla Pro-konsulenterne, kan du melde dig til dysten og måske vinde æren og lidt godt til ganen. Alternativt kan du agere dommer og stemme på, hvilken ret, du synes, er bedst – vurderet på udseende, smag og anretning. Der bliver fart på, for jo flere anretninger man når, jo flere stemmer kan man opnå. Kig forbi og tag del i den hæsblæsende kokkedyst.

Kl. 11.30 - 12.15 : Foredrag: Økologi, bæredygtighed og Klima + Kommune i Mad og Måltid – Horsens Kommune
(stand nr. 182)

Hvordan får man økologi, bæredygtighed, økonomi, Sundhedsstyrelsens anbefalinger og kommende Klima+ Kommune til at gå op i en højere enhed? Kom og hør Anette Elise Pedersen, Funktionsleder for Mad og Måltid i Horsens Kommune, fortælle om, hvordan de arbejder med at få kravene og kompleksiteten til at fungere i en praktisk sammenhæng.

Kl. 12.00: Kalorier for sjov – den søde time
(stand nr. 182)

Søde og salte kalorier har der ikke været så mange af i det økologiske vareudvalg – medmindre man producerede det selv – men det spirer frem nu.  Vi har samlet et godt udvalg af søde og salte fristelser, der lokker til smagsprøver. Kom og find ud af, hvad du let kan servere næste gang, dine gæster skal have kalorier for sjov.  

Kl. 12.07: Lav din egen gourmetpizza eller -sandwich med Casa Italia
(stand nr. 45)

Besøg Casa Italias stand og prøv kræfter med at lave din egen gourmetpizza eller -sandwich på deres lækre pizzabunde eller i deres lækre sandwichbrød. Casa Italia hjælper med den rette afbagning, så du kan få din kreation med dig.

Kl. 13.00: Port tonic – et spændende alternativ til G&T 
(stand nr. 111)

Du kender helt sikkert den klassiske G&T, men kender du den nye Port tonic, som består af portvin og tonic? Hvis ikke har du nu muligheden for at smage forskellen på de to drinks.

Kl. 13.00: Jackfruit – en eksotisk superfood
(stand nr. 28)

Kl. 13.00 skærer vores frugt- og grøntfolk hul på den eksotiske jackfruit, så du har mulighed for at smage den nye superfood, der er et godt alternativ til kød og spås til at kunne redde verden fra hungersnød.

Kl. 13.00: Miniforedrag om certificering af fisk
(stand nr. 65)

Kom forbi vores fiskestand, hvor vores fagkonsulent på fisk og skaldyr fortæller om certificering af fisk, og hvad du skal være opmærksom på, når du køber både certificerede og ikke-certificerede fisk.

Kl. 13.30: Snaps X Cocktails
(stand nr. 113)

Kom og se, lær og smag, hvordan man laver lækre cocktails med Snaps Bornholm. Der vil være mulighed for at smage to lækre cocktails – Bornholmer Kaffen, som er Snaps Bornholms bud på Espresso Martini, og Dannebrog, som er deres version af en Dark ’n’ Stormy.

Kl. 13.30 - 14.15 Flere vil det grønne – sådan imødekommer du dem
(stand nr. 182)

58 % af danskerne siger, at de gerne vil spise mindre kød, men alligevel er der ofte langt fra intention til handling. I foodservice kan vi gøre meget for at imødekomme ønskerne om grønne måltider – ikke alene ved typen af grønne retter, der bliver serveret, men i høj grad også ved navngivning af retter og ved at gøre det grønne til normen. Kom og bliv inspireret til, hvordan du kan få de grønne retter til at friste mere, så dine gæster vælger at spise mere grønt.

Kl. 14.00: Nitro-infusion – et ekstra pift til dine drikkevarer
(stand nr. 1)

Vær med, når vores nonfood-team laver drinks med deres nyeste gadget til din bar og dit køkken. Nitro-infusion giver milde bobler i din drink, ligesom det giver et blødt, cremet skum og sikrer dine gæster en smuk, optisk sanseoplevelse. Kom og smag!

Kl. 14.30: Østerssmagning med Sea Culinar 
(stand nr. 65)

Kom og smag, når vores fiskefolk åbner lækre, friske østers. Samtidig er der mulighed for, at du kan få en snak med vores kok og vores fagkonsulent om de delikate østers.

Kl. 15.00: Port tonic – et spændende alternativ til G&T 
(stand nr. 111)

Du kender helt sikkert den klassiske G&T, men kender du den nye Port tonic, som består af portvin og tonic? Hvis ikke har du nu muligheden for at smage forskellen på de to drinks.

Kl. 15.00: Planteprodukter – vegetariske og veganske proteiner
(stand nr. 182)

Flere og flere ønsker plantebaserede måltider, der både smager og mætter. Væksten af plantebaserede produkter er stor, og der er mange alternativer til kød.  Men hvordan er det, de smager, og hvad kan du li’? Og hvad vil du servere for dine kunder? Skal det være med eller uden soja? Spørgsmålene og mulighederne er mange! Kom og find inspiration til vegetariske og veganske måltider samt vegetabilske proteiner.

 

Se program for onsdag 29. januar