Program onsdag 29. januar

Her kan du se programmet for onsdag den 29. januar på vores messe i Fredericia.
Bemærk, arrangementerne kræver ingen tilmeldingMød blot op og bliv inspireret.

______________________________________________________________________________________

Kl. 11.00: Mød Chris MacDonald
(Though Nature, hvileområde, stand nr. 96)

Vil du gerne styrke energi, sundhed og trivsel i kantinen for både medarbejdere og brugere? Så kom og hør Chris MacDonalds oplæg, hvor han giver inspiration og ideer til en sund kantine, hvor både dem, der laver og spiser maden, trives godt. Vi lover, at det bliver sjovt og inspirerende, og at I får brugbare ideer med hjem. Efter foredraget er Chris på Lantmännens stand, hvor han giver tips til det sunde morgenmåltid.

Kl. 11.00: Dansk kviekød i verdensklasse
(stand nr. 108)

Oplev Danish Crowns salgschef, som sammen med vores slagtermester vil fortælle om vores danske kviekoncept, Beef Culinar Nordic, der sikrer kødet de bedste egenskaber og dig en god smagsoplevelse. Der serveres lækre smagsprøver.

Kl. 11.00: Champagnepyramide
(stand nr. 1)

Vores nonfood-team sabler champagne, som de hælder op i en pyramide af deres smukke glas. Kom forbi og gå på opdagelse i sortimentet, mens du nipper til et glas champagne.

Kl. 11.00: Oplev ODENSES konditor give den gas med Swirlies
(stand nr. 90)

Swirlies består af en marcipankugle, som står skønt sammen med ODENSE Overtræk mørk og hvid. Oplev ODENSES konditor fremstille de smukke Swirlies, der f.eks. kan serveres som petit fours eller sælges stykvis i en fin cellofanpose. Bliv inspireret og smag de flotte Swirlies.

Kl. 11.30: Arla Pro Gastro timelab – bedst og hurtigst på tid!
(stand nr. 56)

Arla Pro-teamet udfordrer til kokkedyst om, hvem der kan anrette de bedste og fleste retter på bare 15 minutter. Har du mod på at dyste mod Arla Pro-konsulenterne, kan du melde dig til dysten og måske vinde æren og lidt godt til ganen. Alternativt kan du agere dommer og stemme på, hvilken ret, du synes, er bedst – vurderet på udseende, smag og anretning. Der bliver fart på, for jo flere anretninger man når, jo flere stemmer kan man opnå. Kig forbi og tag del i den hæsblæsende kokkedyst.

Kl. 11.30 - 12.15 Foredrag: Verdensmål og bæredygtighed i kommunalt storkøkken
(stand nr. 182)

Kom og hør, hvordan Odense Kommune i praksis arbejder med bæredygtighed og verdensmål i deres hverdag. Hvordan greb de processen an, hvilke arbejdsmetoder virkede, og hvordan fik de inddraget medarbejderne og prioriteret tiden til det?

Kl. 12.00: Smag udvalgte mejeri- og plantedrikke og find dem, der matcher dine behov!
(stand nr. 182)

Kom og besøg Hørkrams økologistand i denne time, hvor vi stiller skarpt på mælke- og plantedrikke. Benyt denne oplagte mulighed til at blive klogere på, hvordan de forskellige plantebaserede produkter smager, og find ud af, hvilken smag du kan lide. Smag også et udvalg af mælkedrikke med særlige karaktertræk eller egenskaber – f.eks. mælk fra køer, der har fået særligt foder, har haft særlig høj dyrevelfærd og produkter til særlige behov.

Kl. 12.07: Lav din egen gourmetpizza eller -sandwich med Casa Italia
(stand nr. 45)

Besøg Casa Italias stand og prøv kræfter med at lave din egen gourmetpizza eller -sandwich på deres lækre pizzabunde eller i deres lækre sandwichbrød. Casa Italia hjælper med den rette afbagning, så du kan få din kreation med dig.

Kl. 13.00: Sæson Mini Masterclass i innovativt smørrebrød
(stand 182)

Kom og vær med på denne inspirerende Mini Masterclass, hvor sæsonens økologiske, danske grøntsager spiller hovedrollen i innovativt smørrebrød. Bliv udfordret og overrasket over, hvor lækkert grønt pålæg kan laves. Arrangementet kræver tilmelding. Tilmeld dig her.

Kl. 13.00: Port tonic – et spændende alternativ til G&T
(stand nr. 111) 

Du kender helt sikkert den klassiske G&T, men kender du den nye Port tonic, som består af portvin og tonic? Hvis ikke har du nu muligheden for at smage forskellen på de to drinks.

Kl. 13.00: Jackfruit – en eksotisk superfood
(stand nr. 28)

Kl. 13.00 skærer vores frugt- og grønt folk hul på den eksotiske jackfruit, så du har mulighed for at smage den nye superfood, der er et godt alternativ til kød og spås til at kunne redde verden fra hungernød.

Kl. 13.00: Miniforedrag om certificering af fisk
(stand nr. 65)

Kom forbi vores fiskestand, hvor vores fagkonsulent på fisk og skaldyr fortæller om certificering af fisk, og hvad du skal være opmærksom på, når du køber både certificerede og ikke-certificerede fisk.

Kl. 13.30: Snaps X Cocktails
(stand nr. 113)

Kom og se, lær og smag, hvordan man laver lækre cocktails med Snaps Bornholm. Der vil være mulighed for at smage to lækre cocktails – Bornholmer Kaffen, som er Snaps Bornholms bud på Espresso Martini, og Dannebrog, som er deres version af en Dark ’n’ Stormy.

Kl. 13.30 - 14.15 Foredrag: Økologi og bæredygtighed i Norlys’ 8 kantiner
(stand nr. 182)

Kom og hør, hvordan Norlys har arbejdet med madspild, anderledes buffetløsninger og sæsonens råvarer i deres 8 kantiner og derigennem har fået råd til økologi indenfor deres budget og er blevet langt mere bæredygtige. Der serveres små smagsprøver undervejs.

Kl. 14.00: Nitro-infusion – et ekstra pift til dine drikkevarer
(stand nr. 1)

Vær med, når vores nonfood-team laver drinks med deres nyeste gadget til din bar og dit køkken. Nitro-infusion giver milde bobler i din drink, ligesom det giver et blødt, cremet skum og sikrer dine gæster en smuk, optisk sanseoplevelse. Kom og smag!

Kl. 14.30: Østerssmagning med Sea Culinar
(stand nr. 65)

Kom og smag, når vores fiskefolk åbner lækre, friske østers. Samtidig er der mulighed for, at du kan få en snak med vores kok og vores fagkonsulent om de delikate østers.

Kl. 15.00: Port tonic – et spændende alternativ til G&T
(stand nr. 111)

Du kender helt sikkert den klassiske G&T, men kender du den nye Port tonic, som består af portvin og tonic? Hvis ikke har du nu muligheden for at smage forskellen på de to drinks.

Kl. 15.00: Gourmetoste, cocktails og snaps!
(stand nr. 182)

Der findes et væld af økologiske, danske gourmetoste. Men kender du dem alle eller anvender du dem, du plejer, og kunne egentligt godt bruge ny inspiration til servering? Er snaps og ost en støvet sammensætning fra gamle dage eller er det totalt hot? Og er cocktails det nye ”sort”? Kom og rund en dejlig messedag af på økologistanden, hvor vi byder på lækre gourmetoste samt cool cocktails og snaps! 

 

SE PROGRAM FOR TORSDAG 30. JANUAR