- Forside
- Messer og seminarer
- Høstmesse 2019
- Opskrifter fra messecafeen 2019
2 kg hakket grønkål
1 kg æbler med skræl i tern
300 g halve valnødder
Dressing:
1/2 dl olivenolie
1 dl cremefraiche
3 spsk. peberrodssalat
Grønkål, æbler og valnødder blandes med olivenolie og anrettes.
Peberrodscremen hældes over salaten i striber.
500 g gule og lilla gulerødder skæres tyndt som skræller, evt. på pålægsmaskine
500 g bolchebeder skæres på samme måde
1 l fennikel i tynde skiver
1/2 l hakket frisk persille
3 1/2 spsk. grov dijonsennep
5 dl citron
5 spsk. akaciehonning
Dressingen piskes sammen og hældes over beder og gulerødder, hvor efter massen står og trækker minimum to timer på køl. Vend salaten et par gange undervejs.
Persillen drysses over og salaten anrettes.
2,5 kg udstenede blommer i skiver
1 kg rødbeder i strimler
2,5 kg æbler i skiver
2 dl hakkede ristede mandler
Dressing:
2 dl hyldeblomstdrik
1/2 dl olivenolie
1 dl hvid balsamico
evt. akaciehonning efter smag.
Dressingen piskes sammen og blandes med rødbederne, lad det trække en times tid.
Salaten anrettes og frugterne blandes i, mandlerne drysses over.
5 kg kogte udskårne kartofler (evt. med skræl)
1 l snittet springløg
Cherrytomater
Semidried tomater
1/2 l gul peberfrugt i strimler
Dressing:
2 dl akaciehonning
2 dl grov dijonsennep
2 dl citron
1 knivspids chili powder efter behag
Salt
Dressingen skal være stærk, da smagen ellers forsvinder i kartoflerne.
Kartoflerne blandes nænsomt med de øvrige ingredienser og anrettes i fad.
Dressingen hældes over i striber således de blå kartofler forbliver uden dressing.
Resten af dressingen serveres i en skål som tilbehør.
3 kg agurker i halve skiver uden kerner
1/2 l springløg i snit
200 g blåbær
200 g spæde salater
200 g tørrede figner i strimler
200 g hasselnøddekerner
Dressing:
Hvid balsamico eddike
Citron
Akaciehonning
Salt