Stuvet grønkål med gode frikadeller

Til 4 personer

Opskrift på stuvet grønkål

Smør og mel bages op, mælk og fløde kommes i, og det koges i 10 minutter, til det er jævnet. Hvis det er for tykt, kan du komme lidt mere fløde i. Kålen ribbes af og skylles i koldt vand. Snit det i tynde strimler og blancher det. Kom grønkålen i saucen og lad det ikke koge mere. Smag til med salt, friskkværnet peber og revet muskat.

Ingredienser til stuvet grønkål

4 dl mælk        
65 g mel 
4 dl fløde         
Muskat 
100 g smør       
1 grønkål
Salt og friskkværnet peber

Opskrift på frikadeller 

Ingredienserne røres sammen og smages til med salt og peber, stilles i køleskab i en time og er derefter klar til stegning. Brug stegemargarine frem for olie.

 

Ingredienser til frikadeller 

750 g hakket kalv og flæsk - 10-15 %
1 stort hakket løg
2 æg
2 dl mælk
100 g mel
Salt og friskkværnet peber