22.04.2021 16:16:10
Hørkram Foodservice A/S logo
Hørkram Foodservice A/S logo
Bliv kunde Log ind Log ind
  • Fødevarer
    • Slagter
      Fjerkræ Kød - Gris Kød - Kalv Kød - Lam/Ged/Vildt Kød - Okse Pålæg, pølser
    • Fisk og Skaldyr
      Fersk Frost Konserves
    • Frugt og grønt
      Blomster Eksotisk Friske krydderurter Frugt Grøntsager Kartofler Konserves Nødder
    • Kolonial
      Chips, snacks Delikatesser Fedtstoffer Kødkonserves Krydderier Nødder Oliven Salater
      Surkonserves Tørret frugt
    • Færdigretter
      Frost
    • Dessert, is og konfekture
      Is
    • Bliv kunde og oplev vores fulde sortiment
  • Nonfood
    • Bestik, service og glas
      Engangsbægre/plastglas
    • Køkkenredskaber
      Mad- & grillpinde
    • Poser, folie, papir og filtre
      Engangsemballage
    • Beklædning
      Forklæde Kokkebeklædning Øvrige Sko
    • Grillartikler
    • Rengøring
      Børster & mopper Desinfektionsmidler Handsker Klude & svampe Kropspleje Opvaske- & maskineskyllemiddel Papirvarer Rengørings- & plejemidler
    • Bliv kunde og oplev vores fulde sortiment
  • Tilbud
  • Om...
    • Om Hørkram
    • Sortiment
    • Jobs
    • Kontakt
    • Bliv kunde
    • Sortiment update
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter med grønkål
  • Om Hørkram
  • Bæredygtighed
  • Sortiment
  • Inspiration
  • Messer og seminarer
  • Bliv kunde
  • Kontakt os

Grønkål – en sund spise

I Danmark har vi en lang tradition for at spise grønkål. De første haver hed kålgårde, og det var her vi dyrkede den uundværlige grønkål - dronningen over alle kålsorter. Den knejser højt med hovedet, vel vidende at den alene besidder det højeste indhold af kalcium og C-vitamin blandt kålsorterne og er indehaver af den længste gastronomiske historie i landet. Grønkålen har været konsumeret i umådelige mængder vinteren over her i landet, fordi den tåler kulden, ja ligefrem holder af at stå der på marken og skrutte sig, mens den bliver sødere og sødere i smagen (grønkål når først sin fulde smagsaroma, når den har fået frost).

De fleste danskere forbinder imidlertid grønkål med en tung melklistersovs, hvori der er kommet hakket grønkål. Dette kalder vi så for grønlangkål - måske fordi der gerne må gå lang tid mellem de gange, man skal spise omtalte ret, fulgt af brune kartofler og den obligatoriske skinke med sennep.

Det må vi gøre noget ved – spis mere kål!

 

GRØNKÅL er et værdifuldt supplement til den danske vinterkost. Læg eventuelt friske, skyllede grønkålsblade i let tillukkede poser eller bokse i køleskabet, så skal de blot ribbes før brug til stuvning, i salatskålen eller til ristning på panden.

SÆSON: Oktober - februar.

NÆRINGSINDHOLD: Indeholder A- og C-vitamin samt kalcium.

ENERGIINDHOLD: 306 kJ pr. 100 g.

KOSTFIBRE: 3,8 g pr. 100 g.

 

TRE HURTIGE FACTS OM GRØNKÅL

  1. Grønkål er frostresistent – den pumper saltholdig vand ud i bladene. Herved bliver saltkoncentrationen i bladene høj, og cellerne sprænger ikke i frostvejr.
     
  2. Grønkålen høstes med hånden. Badene brækkes af inde ved stænglen – de ederste blade først.

  3. 62% af dansk grønkål dyrkes økologisk (kilde: Landbrugsstyrelsen 2018)

Opskrifter med grønkål

Frikadeller

med stuvet grønkål

Blancheret grønkål

med æbler og dadler

Ristet torsk

med marineret grønkål

Grønkålsprodukter

se sortimentet

Om Hørkram

  • Bæredygtighed
  • Certificeringer
  • Historie

Sortiment

  • Tilbud
  • Leverandører
  • Private brands

Shop online

  • Bliv kunde
  • Salg og levering
  • Inspiration

Kontakt os

  • Login
  • Jobs
  • Cookies og Persondata
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Sjælland/Fyn:

    Centervej 1
    4180 Sorø

    +45 57 87 04 00

    salg-soro@hoka.dk

  • Jylland:

    Torshøjvej 59, Kolt
    8362 Hørning

    +45 86 92 72 00

    salg-aarhus@hoka.dk

  • CVR: 85500716

Se kontrolrapport