25.05.2022 14:47:39
Hørkram Foodservice A/S logo
Hørkram Foodservice A/S logo
Bliv kunde Log ind Log ind
  • Fødevarer
    • Slagter
      Fjerkræ Kød - Gris Kød - Hakket Kød - Hakket formet Kød - Kalv Kød - Lam/Ged/Vildt Kød - Okse Pålæg, pølser
    • Fisk og Skaldyr
      Fersk Frost Konserves
    • Frugt og grønt
      Eksotisk Friske krydderurter Frugt Grøntsager Kartofler Konserves Nødder
    • Kolonial
      Bageartikler / -ingredienser Chips, snacks Delikatesser Kiks, småkager, tvebakker mm. Krydderier Kødkonserves Mel, jævningsmidler Morgenmadsprodukter, müesli, havregryn
      Nødder Oliven Salater Specialernæring Surkonserves Tørret frugt
    • Færdigretter
      Frisk Frost
    • Bliv kunde og oplev vores fulde sortiment
  • Nonfood
    • Bestik, service og glas
      Øvrige
    • Borddækning og dekoration
      Blomster Servietter
    • Poser, folie, papir og filtre
      Engangsemballage
    • Inventar
      Inventar til køkkenet Storkøkkenudstyr
    • Beklædning
      Forklæde Kokkebeklædning Sko Øvrige
    • Grillartikler
    • Rengøring
      Børster & mopper Desinfektionsmidler Handsker Klude & svampe Kropspleje Opvaske- & maskineskyllemiddel Papirvarer Rengørings- & plejemidler
    • Bliv kunde og oplev vores fulde sortiment
  • Tilbud
  • Om...
    • Om Hørkram
    • Sortiment
    • Jobs
    • Kontakt
    • Bliv kunde
    • Sortiment update
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter med fisk
  • Opskrift paa hummerbouillon
  • Om Hørkram
  • Bæredygtighed
  • Sortiment
  • Messer
  • Bliv kunde
  • Kontakt os
Hummerbouillon

2 kg hummerskaller
1 gulerod
1 porre
1 løg
¼ selleri
1 persillerod
Olie
1 dl tomatpuré
2 spsk. paprika
½ dl cognac
2 laurbærblade
½ hvidløg
1 timiankvist
5 sorte peberkorn
2 nelliker
½ fl. hvidvin
Salt
3 l vand
1 l fiskefond
1 l mørk kalvefond 

Fremgangsmåde: 

Hummerskaller og grøntsager brunes i olie i en gryde, til de er brunede og ikke brændte. Herefter tilføjes tomatpuré og paprika, og det arbejdes godt igennem.
Cognac hældes ved, sæt ild til den og lad den brænde ud. Tilsæt krydderier og hvidvin og lad hvidvinen koge ind, til den næsten karamelliserer på bunden af gryden.
Herefter tilføjes salt, vand, fiskefond og kalvefond, og det bringes langsomt i kog under hyppig skumning.
Når bouillonen koger, skummes den grundigt ren, og efter 5 minutter tages den af varmen og trækker en time, hvorefter den sigtes gennem et etamine eller en meget fin sigte. 

Om Hørkram

  • Bæredygtighed
  • Certificeringer
  • Historie

Sortiment

  • Tilbud
  • Leverandører
  • Private brands

Shop online

  • Bliv kunde
  • Salg og levering
  • Inspiration

Kontakt os

  • Login
  • Jobs
  • Cookies og Persondata
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Sjælland/Fyn:

    Centervej 1
    4180 Sorø

    +45 57 87 04 00

    salg-soro@hoka.dk

  • Jylland:

    Torshøjvej 59, Kolt
    8362 Hørning

    +45 86 92 72 00

    salg-aarhus@hoka.dk

  • CVR: 85500716

Se kontrolrapport