Norsk SKREI – torsk, bare endnu bedre

SKREI-torsken kommer fra Nordhavet nord for Norge og er på grund af sit flotte, hvide kød anerkendt som en gourmettorsk. Fisken fanges, renses og er på vej til Hørkram indenfor 24 timer efter fangst. 

Vores huskok, Claus Valdemar, har været i køkkenet og har tilberedt en velsmagende norsk Skrei-filet på mos med rodfrugter toppet med grønkål og bacon. Resultatet er elegant, æstetisk og smager ganske enkelt fantastisk! 

Du får her opskriften, som du kan lade dig inspirere af eller følge og forkæle din gæster med. Du finder alle de nødvendige produkter herunder – lige til at lægge i kurven og få leveret i morgen. God fornøjelse og bon appetit! 

Ingredienser

10 personer

Fisken
1,5 kg Skrei-filet
Salt
Sukker

Mos med rodfrugt
1,25 kg bagekartofler
200 g gulerod
200 g persillerod
3-4 dl sødmælk
100 g smør
Salt og friskkværnet peber

Topping
750 g bacon i tern
500 g groft hakket løg
1 kg groft revet og skyldte grønkål

Opskrift og foto: Hørkram Foodservice A/S

Fremgangsmåde

Skrei-fileten skæres ud i portionsstykker. Lig stykkerne på bageplader, drys stykkerne med salt og lidt sukker og lad dem stå på køl og hvile i min. 20 minutter. Ovnen opvarmes til 80-90 grader, og fisken bages i 15-20 minutter.

Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra og brug en kartoffelmoser til at mose kartofler og rodfrugter sammen med mælk og smør. Smag til med salt og peber.

Baconen steges sprød på en pande. Tag baconen af og steg løgene, til de er bløde. Tilsæt så grønkålen og steg, til det er varmt. Kålen skal ikke falde sammen.

Mosen anrettes, fisken kommes ovenpå, og der toppes op med grønkål/løg.  Drys med den sprøde bacon.