- Forside
- Inspiration
- Opskrifter med fisk
- Gratinerede knivmuslinger
Gratinerede knivmuslinger
med Vesterhavsost / 4 personer
Ingredienser:
2 kg knivmuslinger
2 dl hvidvin
2 dl vand
2 hakkede skalotteløg
4 fed finthakkede hvidløg
Olivenolie
½ dl æblecidereddike
250 g blødt smør
100 g fintreven Vesterhavsost
½ bundt finthakket kruspersille
1 økologisk citron (skal og saft)
100 g pankorasp
Fremgangsmåde:
Tjek om muslingerne er friske ved at give dem et tryk. Kassér de muslinger, som ikke reagerer på dette ved at lukke sig helt sammen. Vask muslingerne grundigt i koldt vand.
Skalotteløg og halvdelen af hvidløget svitses i olivenolie i en gryde. Det skal blot have lidt varme og må ikke tage farve. Hvidvin, vand og æblecidereddike tilsættes og bringes i kog.
Herefter lægges muslingerne i, der lægges låg på, og der skures lidt ned for varmen. Damp muslingerne i 4-5 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs. Muslingerne er nu færdige. Lukkede muslinger kasseres. Kog lagen ind til én deciliter.
Tag muslingerne ud af skallen, soignér dem, skær kødet i mundrette stykker og kom det tilbage i skallen.
Pisk smørret med håndmixer, så det bliver lyst og luftig. Vend herefter Vesterhavsost, persille og den anden halvdel af hvidløget i. Smag til med fintreven citronskal, citronsaft samt salt og peber. Tilsæt raspen.
Læg muslingerne i et ildfast fad og fordel gratineringssmør og lage over muslingerne. Tænd grillen i ovnen, sæt muslingerne ind og lad dem gratinere, til de er flot gyldne.
Servér evt. en blandet salat og godt brød til muslingerne.