25.05.2022 15:59:25
Hørkram Foodservice A/S logo
Hørkram Foodservice A/S logo
Bliv kunde Log ind Log ind
  • Fødevarer
    • Slagter
      Fjerkræ Kød - Gris Kød - Hakket Kød - Hakket formet Kød - Kalv Kød - Lam/Ged/Vildt Kød - Okse Pålæg, pølser
    • Fisk og Skaldyr
      Fersk Frost Konserves
    • Frugt og grønt
      Eksotisk Friske krydderurter Frugt Grøntsager Kartofler Konserves Nødder
    • Kolonial
      Bageartikler / -ingredienser Chips, snacks Delikatesser Kiks, småkager, tvebakker mm. Krydderier Kødkonserves Mel, jævningsmidler Morgenmadsprodukter, müesli, havregryn
      Nødder Oliven Salater Specialernæring Surkonserves Tørret frugt
    • Færdigretter
      Frisk Frost
    • Bliv kunde og oplev vores fulde sortiment
  • Nonfood
    • Bestik, service og glas
      Øvrige
    • Borddækning og dekoration
      Blomster Servietter
    • Poser, folie, papir og filtre
      Engangsemballage
    • Inventar
      Inventar til køkkenet Storkøkkenudstyr
    • Beklædning
      Forklæde Kokkebeklædning Sko Øvrige
    • Grillartikler
    • Rengøring
      Børster & mopper Desinfektionsmidler Handsker Klude & svampe Kropspleje Opvaske- & maskineskyllemiddel Papirvarer Rengørings- & plejemidler
    • Bliv kunde og oplev vores fulde sortiment
  • Tilbud
  • Om...
    • Om Hørkram
    • Sortiment
    • Jobs
    • Kontakt
    • Bliv kunde
    • Sortiment update
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter med fisk
  • Gratinerede knivmuslinger
  • Om Hørkram
  • Bæredygtighed
  • Sortiment
  • Messer
  • Bliv kunde
  • Kontakt os

Gratinerede knivmuslinger

med Vesterhavsost / 4 personer

Ingredienser:

2 kg knivmuslinger
2 dl hvidvin
2 dl vand
2 hakkede skalotteløg
4 fed finthakkede hvidløg
Olivenolie
½ dl æblecidereddike
250 g blødt smør
100 g fintreven Vesterhavsost
½ bundt finthakket kruspersille
1 økologisk citron (skal og saft)
100 g pankorasp

Fremgangsmåde: 

Tjek om muslingerne er friske ved at give dem et tryk. Kassér de muslinger, som ikke reagerer på dette ved at lukke sig helt ­sammen. Vask muslingerne grundigt i koldt vand. 

Skalotteløg og halvdelen af hvidløget svitses i olivenolie i en gryde. Det skal blot have lidt varme og må ikke tage farve. Hvidvin, vand og æblecidereddike tilsættes og bringes i kog. 

Herefter lægges muslingerne i, der lægges låg på, og der skures lidt ned for varmen. Damp muslingerne i 4-5 minutter. Ryst ­gryden et par gange undervejs. Muslingerne er nu færdige. Lukkede muslinger kasseres. Kog lagen ind til én deciliter.

Tag muslingerne ud af skallen, soignér dem, skær ­kødet i mundrette stykker og kom det tilbage i skallen. 

Pisk smørret med håndmixer, så det ­bliver lyst og luftig. Vend herefter Vesterhavsost, persille og den anden halvdel af hvidløget i. Smag til med fintreven citronskal, citronsaft samt salt og peber. Tilsæt raspen. 

Læg muslingerne i et ildfast fad og fordel gratineringssmør og lage over muslingerne. Tænd grillen i ovnen, sæt ­muslingerne ind og lad dem gratinere, til de er flot gyldne. 

Servér evt. en blandet salat og godt brød til muslingerne.


Om Hørkram

  • Bæredygtighed
  • Certificeringer
  • Historie

Sortiment

  • Tilbud
  • Leverandører
  • Private brands

Shop online

  • Bliv kunde
  • Salg og levering
  • Inspiration

Kontakt os

  • Login
  • Jobs
  • Cookies og Persondata
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Sjælland/Fyn:

    Centervej 1
    4180 Sorø

    +45 57 87 04 00

    salg-soro@hoka.dk

  • Jylland:

    Torshøjvej 59, Kolt
    8362 Hørning

    +45 86 92 72 00

    salg-aarhus@hoka.dk

  • CVR: 85500716

Se kontrolrapport