Fiskegratin

4 personer

Fiskegratin er en fantastisk måde at udnytte fiskeresterne på. Du kan bruge både hvid og rød fisk. 

Hvid sauce:
75 g mel
75 g smør
1 laurbærblad
Lidt reven muskatnød
7,5 dl sødmælk

Resten:
300 g kogt eller dampet fisk
3 æggeblommer
100 g kogte suppehorn
½ porre i tynde ringe
3 æggehvider
75 g rasp

Opskrift og foto: Hørkram Foodservice A/S

Fremgangsmåde: 

Bag i en gryde smør og mel sammen i nogle minutter. Tilsæt ca. 2 dl af mælken til opbagningen, pisk sammen og tilsæt lidt efter lidt mere mælk – lad saucen koge op, hver gang du har tilsat mere mælk. Pisk i gryden under hele processen ellers brænder saucen let på i bunden. Lad saucen småkoge med laurbærblad i ca. 15 minutter, så melsmagen forsvinder. Smag til med muskatnød, salt og peber og tag saucen af varmen.
Brug fingrene til at dele fisken i mindre stykker.
Pisk den let afkølede saucen i æggeblommerne lidt af gangen. Bland fisk, kogte suppehorn og porre i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen.  
Forvarm ovnen til 180 °C. Smør et ildfast fad med lidt smør og hæld blandingen i fadet. Drys toppen med rasp og kom det i ovnen i ca. 40 minutter eller indtil den er kogt igennem og gylden.