03.03.2021 10:16:50
Hørkram Foodservice A/S logo
Hørkram Foodservice A/S logo
Bliv kunde Log ind Log ind
  • Fødevarer
    • Slagter
      Fjerkræ Kød - Gris Kød - Kalv Kød - Lam/Ged/Vildt Kød - Okse Pålæg, pølser
    • Fisk og Skaldyr
      Fersk Frost Konserves
    • Frugt og grønt
      Blomster Eksotisk Friske krydderurter Frugt Grøntsager Konserves Nødder
    • Kolonial
      Chips, snacks Delikatesser Fedtstoffer Kødkonserves Krydderier Nødder Oliven Salater
      Surkonserves Tørret frugt
    • Færdigretter
      Frost
    • Dessert, is og konfekture
      Is
    • Bliv kunde og oplev vores fulde sortiment
  • Nonfood
    • Bestik, service og glas
      Engangsbægre/plastglas
    • Køkkenredskaber
      Mad- & grillpinde
    • Poser, folie, papir og filtre
      Engangsemballage
    • Beklædning
      Forklæde Kokkebeklædning Øvrige Sko
    • Grillartikler
    • Rengøring
      Børster & mopper Desinfektionsmidler Handsker Klude & svampe Kropspleje Opvaske- & maskineskyllemiddel Papirvarer Rengørings- & plejemidler
    • Bliv kunde og oplev vores fulde sortiment
  • Tilbud
  • Om...
    • Om Hørkram
    • Sortiment
    • Jobs
    • Kontakt
    • Bliv kunde
    • Sortiment update
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter med fisk
  • Fiskegratin
  • Om Hørkram
  • Bæredygtighed
  • Sortiment
  • Inspiration
  • Messer og seminarer
  • Bliv kunde
  • Kontakt os

Fiskegratin

4 personer

Fiskegratin er en fantastisk måde at udnytte fiskeresterne på. Du kan bruge både hvid og rød fisk. 

Hvid sauce:
75 g mel
75 g smør
1 laurbærblad
Lidt reven muskatnød
7,5 dl sødmælk

Resten:
300 g kogt eller dampet fisk
3 æggeblommer
100 g kogte suppehorn
½ porre i tynde ringe
3 æggehvider
75 g rasp

Opskrift og foto: Hørkram Foodservice A/S

Fremgangsmåde: 

Bag i en gryde smør og mel sammen i nogle minutter. Tilsæt ca. 2 dl af mælken til opbagningen, pisk sammen og tilsæt lidt efter lidt mere mælk – lad saucen koge op, hver gang du har tilsat mere mælk. Pisk i gryden under hele processen ellers brænder saucen let på i bunden. Lad saucen småkoge med laurbærblad i ca. 15 minutter, så melsmagen forsvinder. Smag til med muskatnød, salt og peber og tag saucen af varmen.
Brug fingrene til at dele fisken i mindre stykker.
Pisk den let afkølede saucen i æggeblommerne lidt af gangen. Bland fisk, kogte suppehorn og porre i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen.  
Forvarm ovnen til 180 °C. Smør et ildfast fad med lidt smør og hæld blandingen i fadet. Drys toppen med rasp og kom det i ovnen i ca. 40 minutter eller indtil den er kogt igennem og gylden. 

Om Hørkram

  • Bæredygtighed
  • Certificeringer
  • Historie

Sortiment

  • Tilbud
  • Leverandører
  • Private brands

Shop online

  • Bliv kunde
  • Salg og levering
  • Inspiration

Kontakt os

  • Login
  • Jobs
  • Cookies og Persondata
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Sjælland/Fyn:

    Centervej 1
    4180 Sorø

    +45 57 87 04 00

    salg-soro@hoka.dk

  • Jylland:

    Torshøjvej 59, Kolt
    8362 Hørning

    +45 86 92 72 00

    salg-aarhus@hoka.dk

  • CVR: 85500716

Se kontrolrapport