Brandade af lys fisk

2-4 personer

Ingredienser

300 g torsk, mørksej eller lignende lys fisk
2-3 tsk. groft salt 300 g skrællede bagekartofler
2 dl sødmælk
3 fed hvidløg
1 laurbærblad
3 kviste timian
Reven skal af ½ økologisk citron
Grov sort peber
50 g smør
Rasp
Vesterhavs- eller Parmesanost 

Brandade af lys fisk ( Kok: Claus Valdemar Jensen)


Fremgangsmåde:

Kom fisken i et fad og gnid den grundigt med det grove salt. Dæk fadet til med film og stil den i køleskabet i mindst to timer.
Børst saltet af fisken, som lægges i en gryde med mælken, der skal dække fisken. Kom hvidløg, laurbærblad, citronskal og timian i.
Lad det koge op, skru dernæst ned for varmen og lad det simre i ca. 10-15 minutter, indtil fisken er mør.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker, som koges i usaltet vand i ca. 20 minutter, indtil de er meget møre.
Brug en kartoffelmoser til at mose kartoflerne sammen med smørret og lidt af mælken fra fisken, så det får smag af hvidløg, timian og citron. Mosen skal være lidt grov.
Tag fisken og hvidløgsfeddene op af mælken og mos fisk og hvidløg groft med en gaffel.
Vend den mosede fisk og hvidløg i kartoffelmosen og smag til med peber.
Kom brandaden i et ildfast fad og drys den med rasp og masser af god, revet ost.
Gril den i ovnen, indtil den er gylden på toppen.