07.03.2021 00:25:39
Hørkram Foodservice A/S logo
Hørkram Foodservice A/S logo
Bliv kunde Log ind Log ind
  • Fødevarer
    • Slagter
      Fjerkræ Kød - Gris Kød - Kalv Kød - Lam/Ged/Vildt Kød - Okse Pålæg, pølser
    • Fisk og Skaldyr
      Fersk Frost Konserves
    • Frugt og grønt
      Blomster Eksotisk Friske krydderurter Frugt Grøntsager Konserves Nødder
    • Kolonial
      Chips, snacks Delikatesser Fedtstoffer Kødkonserves Krydderier Nødder Oliven Salater
      Surkonserves Tørret frugt
    • Færdigretter
      Frost
    • Dessert, is og konfekture
      Is
    • Bliv kunde og oplev vores fulde sortiment
  • Nonfood
    • Bestik, service og glas
      Engangsbægre/plastglas
    • Køkkenredskaber
      Mad- & grillpinde
    • Poser, folie, papir og filtre
      Engangsemballage
    • Beklædning
      Forklæde Kokkebeklædning Øvrige Sko
    • Grillartikler
    • Rengøring
      Børster & mopper Desinfektionsmidler Handsker Klude & svampe Kropspleje Opvaske- & maskineskyllemiddel Papirvarer Rengørings- & plejemidler
    • Bliv kunde og oplev vores fulde sortiment
  • Tilbud
  • Om...
    • Om Hørkram
    • Sortiment
    • Jobs
    • Kontakt
    • Bliv kunde
    • Sortiment update
  • Forside
  • Inspiration
  • Opskrifter med fisk
  • Brandade af lys fisk
  • Om Hørkram
  • Bæredygtighed
  • Sortiment
  • Inspiration
  • Messer og seminarer
  • Bliv kunde
  • Kontakt os

Brandade af lys fisk

2-4 personer

Ingredienser

300 g torsk, mørksej eller lignende lys fisk
2-3 tsk. groft salt 300 g skrællede bagekartofler
2 dl sødmælk
3 fed hvidløg
1 laurbærblad
3 kviste timian
Reven skal af ½ økologisk citron
Grov sort peber
50 g smør
Rasp
Vesterhavs- eller Parmesanost 

Opskrift og foto: Hørkram Foodservice A/S

Fremgangsmåde:

Kom fisken i et fad og gnid den grundigt med det grove salt. Dæk fadet til med film og stil den i køleskabet i mindst to timer.
Børst saltet af fisken, som lægges i en gryde med mælken, der skal dække fisken. Kom hvidløg, laurbærblad, citronskal og timian i.
Lad det koge op, skru dernæst ned for varmen og lad det simre i ca. 10-15 minutter, indtil fisken er mør.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker, som koges i usaltet vand i ca. 20 minutter, indtil de er meget møre.
Brug en kartoffelmoser til at mose kartoflerne sammen med smørret og lidt af mælken fra fisken, så det får smag af hvidløg, timian og citron. Mosen skal være lidt grov.
Tag fisken og hvidløgsfeddene op af mælken og mos fisk og hvidløg groft med en gaffel.
Vend den mosede fisk og hvidløg i kartoffelmosen og smag til med peber.
Kom brandaden i et ildfast fad og drys den med rasp og masser af god, revet ost.
Gril den i ovnen, indtil den er gylden på toppen.

Om Hørkram

  • Bæredygtighed
  • Certificeringer
  • Historie

Sortiment

  • Tilbud
  • Leverandører
  • Private brands

Shop online

  • Bliv kunde
  • Salg og levering
  • Inspiration

Kontakt os

  • Login
  • Jobs
  • Cookies og Persondata
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Sjælland/Fyn:

    Centervej 1
    4180 Sorø

    +45 57 87 04 00

    salg-soro@hoka.dk

  • Jylland:

    Torshøjvej 59, Kolt
    8362 Hørning

    +45 86 92 72 00

    salg-aarhus@hoka.dk

  • CVR: 85500716

Se kontrolrapport