Inspiration til tilberedning af årets pinsefisk

Stegt skærising med sauteret spidskål, tomat og grønne asparges dertil dildcreme og nye kartofler

 

1-2 skalotteløg

1 dl hvidvin

2 dl fløde 38 %

1 lille bdt. dild

Evt. maizena

Olie/smør

6 grønne asparges

¼ spidskål

1 tomat

1 økologisk citron

Salt & peber

300 g skærisingfilet

300 g nye danske kartofler


Kartoflerne, som først skures og skylles, kommes i gryden med kogende vand og salt og koges ved svag varme i ca. 10 min. Tag kartoflerne af varmen og lad dem trække færdig, mens du tilbereder resten.

Dildcremen: Et halvt skalotteløg finthakkes og koges ind med 1 dl hvidvin. Når hvidvinen er næsten væk, tilsættes fløde, hvorefter den koges ind til det halve. Cremen smages til med salt og peber og kan evt. jævnes med lidt maizena. Lige inden servering tilsættes finthakket dild.

Sauten: Resten af skalotteløget hakkes fint, grønne asparges skæres i skiver på ca. 1 cm, og spidskålen skæres i strimler. Tomaten deles i fire, og kernerne kasseres, mens tomatkødet skæres i tynde strimler. Løg, asparges og spidskål sauteres på en pande i lidt smør/olie i ca. tre min. Tilsæt tomatstrimler og smag til med revet skal fra én usprøjtet citron samt salt og friskkværnet sort peber.

Fisk: Fileterne foldes på langs og steges i lige dele smør og olie i ca. 2-3 min. på hver side, til de er blevet gyldne.

Retten serveres sammen med små nye danske kartofler.